ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς λειτουργεί το σύστημα ομίχλης ασφαλείας BANDIT ;
Όταν ενεργοποιηθεί το BANDIT , ένα ειδικά πατενταρισμένο υγρό θερμαίνεται και διαχέεται υπό υψηλή πίεση ένα πυκνό στρώμα καπνού το οποίο καλύπτει τον χώρο που θέλουμε να προστατέψουμε.
Είναι η ομίχλη που διαχέεται ασφαλής;
Ναι, απολύτως. Η ομίχλη που διαχέεται, είναι σχεδόν παρόμοια με τον καπνό που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς , με διαφορά στην ταχύτητα και την πυκνότητα.
Κάθε πότε η κυλινδρική φιάλη HY-3 θέλει αντικατάσταση;
Μια γεμάτη κυλινδρική φιάλη HY-3 μπορεί να παράξει κατελάχιστον 50 δευτερόλεπτα πυκνής ομίχλης ( μειώνει την οπτική επαφή σε λιγότερο από 25 εκ) σε ρυθμό 28κυβικων μέτρων / δευτερόλεπτο ,με μέγιστη διάρκεια 18 δευτερόλεπτα ανά ψεκασμό . Το BANDIT ρυθμίζεται ανάλογα με το μέγεθος του φυλασσόμενου χώρου . Για παράδειγμα ένας χώρος 56 κυβικών μέτρων θα ρυθμιστεί για ψεκασμό 2 δευτερόλεπτων (56 ÷ 28 = 2)ή ένας χώρος 504 κυβικών μέτρων για το μέγιστο των 18 δευτερολέπτων (504 ÷ 28 = 18) . Οπότε μια ανταλλακτική φιάλη HY-3 λειτουργεί για 3 έως 25 ψεκασμούς πριν την αναγόμωση της . Ανταλλακτική φιάλη προμηθεύεστε από τον εγχώριο αντιπρόσωπο Το υγρό που εμπεριέχεται στη φιάλη διατηρείται σε οξυγόνο υπό πίεση, σε σταθερό περιβάλλον, ώστε να μη διαβρωθεί.
Δεν έχω κάποιο συναγερμό ασφαλείας εγκατεστημένο στο χώρο μου , μπορεί το BANDIT να δουλέψει ανεξάρτητα;
Ναι, το BANDIT μπορεί εύκολα να λειτουργήσει σαν αυτόνομο σύστημα όπως επίσης σε συνδυασμό με κάποιο υπάρχον σύστημα εντοπισμού εισβολής – συναγερμού.
Μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το BANDIT θα είναι συμβατό και λειτουργικό με το υπάρχον σύστημα συναγερμού μου;
Ναι, το BANDIT μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους και να είναι συμβατό με διαφορετικούς τύπους συναγερμού.
Μπορεί το BANDIT να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ληστεία όπως επίσης σε διάρρηξη κατά τη διάρκεια της νύχτας;
Ναι, το BANDIT μπορεί να ρυθμιστεί για να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ληστεία, σε διάρρηξη κατά τη διάρκεια της νύχτας ή και τα δυο.
Μπορεί το BANDIT να προστατεύει χώρους πάνω από 504 κυβικά μέτρα;
Ναι, για χώρους μεγαλύτερους από 504 κυβικά μέτρα περισσότερες μονάδες BANDIT μπορούν να συνδεθούν όπου χρειάζεται.
Έχω ήδη σύστημα ασφαλείας, γιατί χρειάζομαι επιπλέον το BANDIT;
Ο μέσος χρόνος που χρειάζεται η αστυνομία να ανταποκριθεί σε ένα συμβάν κυμαίνεται στα 10 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο εισβολέας έχει την ευκαιρία να δράσει ανενόχλητος, εκτός αν υπάρχει ένα μέσο αποτροπής όπως το BANDIT. Το BANDIT δημιουργεί ένα τείχος ομίχλης που εμποδίζει τον εισβολέα... "δεν βλέπει, δε κλέβει" !
Σε τι διαφέρει το BANDIT σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα του ανταγωνισμού;
Τα ανταγωνιστικά προϊόντα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να διαχέουν τον καπνό με παρόμοιο τρόπο, το BANDIT διαχέει καπνό πιο πυκνό και γρήγορο σε σχέση με τα αλλά που χρησιμοποιούν αντλίες πίεσης ή αεροζόλ ψεκασμού. Έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο καθώς έχει ελάχιστα αποσπώμενα σημεία. Έχει ειδικό σύστημα αυτοδιάγνωσης και ειδοποιεί για τυχόν δυσλειτουργίες.
Μπορεί ο εισβολέας να απενεργοποιήσει το BANDIT με κάποιο τρόπο;
Αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο ,καθώς η ταχύτητα διάχυσης της ομίχλης είναι τέτοια ( διανύει 6 μέτρα απόστασης στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα !) που καθιστά αδύνατη τη προσέγγιση της συσκευής. Επίσης

i) Συνήθως το BANDIT εγκαθίσταται σε ύψος 2 μέτρων από το έδαφος που δυσχεραίνει τη προσέγγιση

ii) Τοποθετείται σε ειδική βάση που είναι αδύνατο να αποσπαστεί χωρίς ειδικά εργαλεία ενώ παράλληλα το βάρος των 28 κιλών δυσχεραίνει την μετακίνηση.

iii) Έχει ρυθμιστεί ώστε να ενεργοποιείται αν ο διαρρηκτής επιχειρήσει να κόψει την παροχή του ρεύματος.

iv) Η συσκευή έχει ενσωματωμένο tamper προστασίας κυκλώματος που ανιχνεύει κάθε προσπάθεια φθοράς ή διακοπής της τροφοδοσίας.

v) Εξαιτίας της υψηλής πίεσης είναι πολύ δύσκολο , αν όχι απίθανο να καλυφτεί η ροζέτα διάχυσης .Επίσης κατά τη διάχυση το ακροφύσιο ανεβάζει υψηλή θερμοκρασία.

vi) Από τη στιγμή που ο εισβολέας αντιληφθεί τι γίνεται, θα είναι αργά και το BANDIT θα έχει εκτελέσει την αποστολή του.

Τι γίνεται αν το BANDIT δε καταφέρει να λειτουργήσει για κάποιο λόγο;
Η συσκευή συντηρεί ένα εσωτερικό σύστημα επικοινωνίας με τον συναγερμό που σε περίπτωση δυσλειτουργίας ενημερώνει το σύστημα . Επίσης ο πίνακας του BANDIT έχει ενδείξεις για χαμηλή στάθμη υγρού, χαμηλή θερμοκρασία ή εσωτερική βλάβη .Σημειώστε ότι όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση "guard " , οι ενδείξεις αποκρύπτονται από τον πίνακα ώστε να μην γίνεται αντιληπτό από τον εισβολέα.
Είναι το BANDIT εγκεκριμένο προϊόν;
Ναι , το BANDIT είναι CE και σύμφωνο με το Ευρωπαϊκό Οργανισμό πιστοποίησης EN50131-8 καθώς επίσης τους αντίστοιχους φορείς του Βελγίου, Αγγλίας, Ολλανδίας και Γαλλίας. Στοιχεία και πιστοποιητικά στη διάθεση σας.